Tykkään tästä työstä

Raahen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jarmo Myllymäki (kesk) on aloittanut uuden kautensa innokkain mielin. Raahella on hänen mielestään hyvä vire päällä, haasteita on myös. Talous on niistä suurin.

Jarmo Myllymäki on aloittanut uuden kauden Raahen kaupunginhallituksen puheenjohtajana hyvällä otteella. Strategia-työ pitää saada ensimmäiseksi vauhtiin.
Jarmo Myllymäki on aloittanut uuden kauden Raahen kaupunginhallituksen puheenjohtajana hyvällä otteella. Strategia-työ pitää saada ensimmäiseksi vauhtiin.

Jarmo Myllymäelle alkanut luottamusmiespesti on sikälikin erilainen, että nyt hän saa luottamusmiestoimimensa hoitamisesta myös kuukausipalkkaa. 2000 euroa kuukaudessa on pysyvä korvaus ja siihen tulevat päivärahat päälle. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikön tehtäviä hän tekee 4 työpäivää viikossa, ja yksi päiväon varattu luottamustoimille.

Hän tietää itsekin, että tekemiset ei yhteen päivään lopu, sillä luottamusmiestehtävät ovat hommia, joita riittää 24/7.

–Olen kiitollinen pelastuslaitokselle, että tällainen osa-aikaisuus järjestyi, hän huomauttaa.

Uusi valtuusto ei vielä ole oikein päässyt työn makuun, mutta Myllymäki toivoo uusilta valtuutetuilta rohkeaa osallistumista ja ideoiden tuomista yhteiseen pöytään.

Strategiatyö on ensimmäinen iso asia ja ensi vuoden budjetti toinen, joka on jo valmistelussa hallintoelimissä.

Myllymäki kertoo tarttuvansa innolla uuden kaupunkistrategian työstämiseen, jossa tähtäin on riittävän kaukana tulevaisuudessa, esimerkiksi siinä, millainen kaupunki on 25 vuoden kuluttua.

Konkretiaa hommaan tuovat erilaiset suunnitelmat, kuten kouluverkko- tai velanhoitosuunnitelma.

–Strategia on puun runko ja erilaiset suunnitelmat puun oksia, hän havainnollistaa.

–Se ei saa olla mikään julistus, vaan sellainen ohjelma, johon oikeasti voidaan sitoutua, ja jota voidaan seurata.

Taloudelliset paineet ovat velkaantuneella kaupungilla kovat. Velkaa kaupungilla on konsernien lainat mukaan lukien yli 250 miljoonaa euroa.

–Onko meillä varaa enää lisälainanottoon, vai onko meillä varaa olla ottamatta, hän viittaa suuriin investointipaineisiin, joita tulee muun muassa kouluilta.

Huolta pitäisi kantaa uusien koulujen rakentamisen ohella myös muiden remonteista. Harakkamäen Myllymäki ottaa yhdeksi esimerkiksi kouluista, joilla remonttitarvetta alkaa olla.

Taloudelliseen tilanteeseen vaikuttaa suuresti myös tuleva maakuntauudistus.

–Pelkään sitä, että pannaanko kunnat ja maakunnat kilpailemaan keskenään, hän huomauttaa.

Myllymäki muistuttaa, että kunnilla on mittava omaisuus kiinni erilaisissa rakennuksissa ja esimerkiksi ICT-hankinnoissa, Miten niiden käyttö korvataan maakuntamallissa, on iso kysymys.

Raahen vahvuus on eittämättä hyvä työpaikkaomavaraisuus. Valoa tuovat isot hankkeet, Mustavaara ja Fennovoima esimerkkeinä.

–SSAB:llakin näyttää nyt menevät hyvin, hän lisää.