Hyvää itsenäisyyspäivää! : It­se­näi­syys­päi­vän Raahen Seutu il­mes­tyy nä­köis­leh­te­nä

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Uk­rai­na­lai­sel­la monta mutkaa mat­kal­la työ­elä­mään – nyt he ovat jääneet ko­ko­naan ilman valtion mak­sa­maa ku­lu­kor­vaus­ta

Ukrainalaismiehet ovat olleet 5 kuukautta työkokeilussa, ja koko aikana heille ei ole maksettu lakisääteistä 9 euron vuorokautista kulukorvausta. Ukrainalaisen tie työelämään on muutenkin ohdakkeinen. Vaikka työhaluja olisi, pitäisi saada yleensä työturvallisuuskortti ja tulityökortti, eikä venäjänkielistä koulutusta maksa heille kukaan.

Ukrainalaisilla ei ole helppoa. Kotimaassa on sota ja vieraassa maassa kieliongelmat, tahaton työttömyys ja varattomuus.

Ukrainalaiset kuorma-autonkuljettaja Oleg Berezantsev, rakennusmies Viktor Tkachenko ja sähköasentaja Volodymyr Starodub ovat työskennelleet Rannikon Serolla työkokeilussa lokakuusta lähtien ilman 9 euron varsin mitätöntä mutta verotonta päiväkohtaista rahallista korvausta.

Asia kismittää Seron johtajaa Ari Tokolaa, joka on useita kertoja yrittänyt hoitaa heidän asioitaan kuntoon ja valittanut asiasta ministeriöön saakka.

– Olen ottanut työkokeilurahan osalta yhteyttä moniin tahoihin.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa