Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ulkoilu hel­pot­taa eris­täy­ty­jää

Oman pihan kuopsuttelu kiinnostaa ihan uudella tavalla, kun kauemmas ei pääse.

Koronaviruksen supistaessa reviiriä jää työpäivän jälkeen tavallista enemmän aikaa kotoilulle ja ihan perinteisille pihatöille. Se näkyy jo piikkinä metsä- ja pihatyökalujen myynnissä. Moottorisahoja, kirveitä, metsänhoitotarvikkeita ja pihatyökaluja on myyty jo 30 prosenttia normaalia enemmän.

Poikkeusaikana osataan myös arvostaa itse tehtyä ja kasvatettua. Omavaraisuus kiinnostaa taas. Luultavasti tänä kesänä esimerkiksi kotitarveviljely lisääntyy ja ryytimaalla ja istutuslaatikoissa kasvaa entistä enemmän syötäviä kasveja. Hyötyviljelyinnostus tosin on lisääntynyt viime vuosina jo ennen koronaakin. Se on osoittautunut myös nuorten aikuisten harrastukseksi, sillä pienen yrtti- tai vihannesmaan voi perustaa vaikka parvekkeelle.

Pihasta ja puutarhasta haetaan paitsi syötävää myös hyvinvointia. Kasvun seuraaminen on terapeuttista ja toiveikasta. Siitä löytyy tutkittua tietoa, että pihan kuopsuttelu ja luonnossa liikkuminen vähentävät stressiä ja alentavat verenpainetta.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.