Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Vaa­li­tais­to on nyt käyn­nis­sä

Hallituspohjan spekulointi käy jo kiihkeänä, mutta ensin pitää nähdä, miten äänet jakautuvat.

Eduskuntavaaleihin on aikaa vajaat kolme kuukautta. Raahen seutukunnasta ehdokkaita mittelöihin on tiedossa nyt kymmenkunta, mutta ehdokasasettelu on vielä kesken. Ehdokashakemukset on jätettävä vaalipiirilautakunnille viimeistään 21. helmikuuta ja ehdokasasettelu vahvistetaan hiihtoloman alla 2. maaliskuuta, tasan kuukautta ennen vaalipäivää.

Kiihkein kampanjointi on vielä edessä, mutta vaalitaisto on jo alkanut sekä paikallisesti että valtakunnan tasolla. Erityisen selvästi sen huomaa television vaalikeskustelujen kuumenneista tunnelmista. Vaikka vaalit ovat vielä käymättä, on tulevan hallituksen rakentelu jo täydessä käynnissä. Maaseudun Tulevaisuuden Kantar TNS Agri Oy:llä teettämän kyselyn mukaan tällä hetkellä vahvoilla ovat kokoomuksen ja SDP:n varaan rakentuva sinipunahallitus tai kokoomuksen ja perussuomalaisten pohjalle rakentuva oikeistohallitus.

Olipa hallituksen kokoonpano mikä hyvänsä, niin tulevalla kaudella edessä on niukkuutta ja talouden tervehdyttämistä. Kansalaisille se tarkoittaa väistämättä leikkauslistaa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.