Alue­vaa­lien tu­los­pal­ve­lu – katso Poh­jois-Poh­jan­maan ja koko Suomen vaa­li­tu­los tästä

Tilaajaetu: Ilmoita vauvasi mak­sut­ta mukaan Vauvat 2021 -koos­tee­seen tästä!

Tilaajille

Vähennä hä­vik­kiä: kypsä kala käy raa­ka-ai­neek­si

Ruokahävikin vähentäminen on tärkeää monesta syystä. Jos ruokaa joutuu heittämään roskiin, tulee kuormittaneeksi paitsi ympäristöä, myös omaa lompakkoaan. Hävikin syntyminen ei ole välttämätön paha, vaan siitä voi estää käyttämällä mahdolliset tähteet osana seuraavaa ruokaa. Älä siis turhaan heitä kypsää kalaa pois, vaan tee siitä uusi ateria.

Jos lämmität kypsää kalaa mikrossa, siitä tulee helposti kuivaa eikä makuelämys ole enää parhaimmillaan. Siksi kannattaakin käyttää kypsennettyä kalaa raaka-aineena ja loihtia siitä aivan uusi annos. Nopean lounaan saa käyttämällä kalaa munakkaan täytteenä. Koska kalaa ei tarvitse enää uudelleen kypsentää, voit lisätä sen pannulle munakkaan teon viimeisessä vaiheessa niin, että kala lämpenee mutta ei ylikypsy.