Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Vain joka kym­me­nes uskoo pal­ve­lu­jen saa­ta­vuu­den ja laadun pa­ra­ne­van uusien hy­vin­voin­ti­aluei­den pe­rus­ta­mi­sen myötä

Taajaan asutuissa ja maaseutumaisissa kunnissa ollaan jokseenkin vakuuttuneita, että terveyspalvelujen saatavuus ja laatu heikkenevät nykyisestä.

Vain joka kymmenes suomalainen uskoo sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen saatavuuden ja laadun paranevan kotikunnassaan hyvinvointialueiden perustamisen myötä.

Tämä käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselytutkimuksesta. Erimielisyys kansan keskuudessa koskee lähinnä sitä, säilyivätkö palvelut ennallaan vai heikkenevätkö ne. Kansalaisten mielestä palveluja pidetään hyvänä, jos ne ovat saatavilla.

Eniten huolissaan ollaan terveyspalveluista. Kaksi viidestä arvioi niiden saatavuuden ja laadun heikkenevän. Joka kolmas uskoo, että muutoksia ei tapahdu ja joka kymmenes uskoo palvelujen parantumiseen nykyisestä. Joka kuudes ei osaa arvioida asiaa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.