Vain kaksi kun­ta­lais­aloi­tet­ta viime vuonna

Vesipekan ison altaan porraspolitiikka harmitti kuntalaisaloitteen verran.
Vesipekan ison altaan porraspolitiikka harmitti kuntalaisaloitteen verran.

Liekö uskon puute vaikuttamismahdollisuudesta vai vähäinen tieto kuntalaisaloitteen olemassaolosta, mutta Raahen kaupungin virkakoneisto sai pureksittavakseen viime vuonna vain kaksi kuntalaisaloitetta.

Toisessa aloitteessa Palokunnankadun pohjoispään asukkaat hakivat asuinalueelleen uutta kaavaa. Siinä toivottiin muutosta Palokunnankadun parannussuunnitelmaan sekä alueen asemakaavan laajentamista. Sellaisenaan aloite ei mennyt läpi, mutta katusuunnitelmien muutokset ovat mahdollisia kevyen liikenteen väylän ja kadunvarsipaikoituksen mahdollistamiseksi.

Kehnommin kävi kansalaisaloitteessa, jossa esitettiin Kuntokeidas Vesipekan isoon altaaseen turvallisia portaita. Vastauksessa huonokuntoisimmille uimareille osoitettiin erillinen allas. Vedottiin myös turvallisuusriskiin, uintitilan pienenemiseen sekä puhtaanapidon ongelmiin.

Kuluvan vuoden kuntalaisaloitteita käsiteltäessä aloite luistelukenttien nykyistä säännöllisemmästä hoidosta torjuttiin määrärahojen puutteella.

Raahen kaupunginvaltuuston kuluvan kauden viimeisessä kokouksessa summattiin myös valtuutettujen vuonna 2016 tekemiä valtuustoaloitteita, joita oli kertynyt runsaat 60. Kuluvana vuonna aloitteita oli jätetty viisi.

Takavuosista käsittelyaika on nopeutunut merkittävästi. Nopeimmillaan aloitteeseen on vastattu muutaman kuukauden kuluessa. Pisimmillään vastaus on venynyt yli vuoteen.

Valtuustokauden päättyessä ainoastaan kaksi valtuustoaloitetta oli vielä matkalla takaisin valtuustoon vastattavaksi. Kyse oli matkailuelinkeinon tukemisesta sekä tietoverkkojen suojauksesta.