Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Van­hus­ten­viik­ko yh­dis­tää eri ikä­pol­vet – Messut viikon ko­ho­koh­ta

Vanhustenviikon messut ovat Raahen liikuntahallilla tiistaina 3.10. klo 11–15.
Vanhustenviikon messut ovat Raahen liikuntahallilla tiistaina 3.10. klo 11–15.

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 1.-8.10.2017 ja teemana on ”Ikäpolvet yhdessä – juurensa tuntien, toisiaan tukien”. Kotiin annettavien palvelujen tulosyksikköjohtaja Erja Laulumaa pitää antoisana viikon teemaa, jolla pyritään yhdistämään sukupolvia tänä valtakunnallisena juhlavuotena.

–Yhteiset hetket eri ikäpolvien välillä auttavat historiallisen ja muun perimätiedon siirtämisessä. Samalla lapset ja nuoret tuovat ikäihmisille iloa ja mahdollisuutta toteuttaa isovanhemmuuttaan, Laulumaa painottaa.

Hänen mukaansa yhteisten tapahtumien suunnittelua helpottaa Vanhustyön keskusliiton julkaisema ikäpolvitoiminnan opas. Neljän polven treffit -oppaaseen on koostettu käytännön esimerkkejä ikäpolvien yhteensaattamisesta.

Järjestöt, Raahen kaupunki, Raahen Seudun Hyvinvointikuntayhtymä ja Raahen seurakunta järjestävät ohjelmaa pitkin viikkoa eri puolilla kaupunkia. Viikon kohokohta on perinteiseksi tulleet Ikäihmisten messut, jotka järjestetään Raahen liikuntahallissa tiistaina 3. lokakuuta. Messujärjestelyistä vastaa Raahen vanhusasiain neuvosto ja juhlapuhujana kuullaan Marttaliiton toiminnanjohtaja Taina Pirkolaa Oulun toimipisteestä. Raahen kaupungin puolesta messuväkeä tervehtii kaupunginjohtaja Ari Nurkkala. Kulttuurisesta annista vastaavat Kummatin päiväkodin lapset ja Karinkannan nuorisoseura, joka esittää näytelmän ”Nuori ja vanha kohtaavat”. Messuilla on mahdollisuus lounastaa ja saada näytteilleasettajilta lisätietoa asumiseen, turvallisuuteen, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Messuille on vapaa pääsy ja sinne ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin.

Lisätietoa viikon ohjelmista Raahen kaupungin nettisivuilla.