Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Va­paa­eh­toi­set tuot­ta­vat hy­vin­voin­tia

Meillä kaikilla on tarve tuntea itsemme tarpeellisiksi ja tärkeiksi. Vapaaehtoistoiminta antaa siihen mahdollisuuden.

Raahen Praatissa vietettiin eilen paikallisten vapaaehtoistoimijoiden esittäytymispäivää. Ymmärrettävästi järjestöillä on tarve turvata toimintansa tulevaisuus uusilla käsipareilla.

Suomeen mahtuu yhdistyksiä ja järjestöjä lukematon määrä. Niissä tehtävällä kansalaistoiminnalla on suora vaikutus suomalaisten hyvinvointiin. Valtakunnallisten ja paikallisten toimijoiden lisäksi joukkoon kuuluu järjestäytymätöntä toimintaa, vertaistukea, naapuriapua ja satunnaista talkoilua. Moni yleisötapahtuma jäisi kokonaan toteutumatta ilman vapaaehtoistekijöitä.

Varmaa on sekin, että ilman toisten hyväksi työskenteleviä vapaaehtoisia moni tärkeä asia jäisi Suomessa hoitamatta. Vapaaehtoisvoimin ehkäistään esimerkiksi syrjäytymistä ja yksinäisyyttä, hoidetaan luontoa sekä mahdollistetaan monet kulttuuri- ja liikuntaharrastukset.

Vapaaehtoistyölle ei oikeastaan ole järkeä laskea hintaa, sillä kyse on muustakin kuin vapaaehtoisten tekemän työpanoksen euromääräisestä arvosta, vaikka sekin on mittava.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.