Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Va­sem­mis­ton kan­sa­ne­dus­ta­jat: ”Nuo­ril­la on oikeus kasvaa tur­val­li­ses­sa ym­pä­ris­tös­sä, jossa ai­kui­set aset­ta­vat käy­tök­sel­le rajat”

Sosiaali- ja terveysvaliokuntaan kuuluvat vasemmistoliiton kansanedustajat Katja Hänninen, Hanna Sarkkinen ja Merja Kyllönen tekivät kirjallisen kysymyksen lastensuojelun tilasta. He pitävät edellisen hallituksen tekemää lakiuudistusta nuorten itsemääräämisen lisäämisestä osasyynä viimeaikaiseen nuorten vakavaan oireiluun.

Hänninen, Sarkkinen ja Kyllönen kysyvät hallituksen toimenpiteistä lastensuojelulain uudistamiseksi. He haluavat varmistaa, että vaativaa sijaishuoltoa tekevät laitokset pystyvät paremmin puuttumaan vakavasti oireilevien nuorten tilanteeseen.

– Yhteiskunnalla on erityinen vastuu siitä, että sijaishuoltoon sijoitetut lapset ovat aidosti turvassa ja sijaishuollon toimintaa valvotaan, Hänninen sanoo.

Lastensuojelulaitoksista karanneiden nuorten onnettomuudet ja heidän tekemänsä rikokset ovat nousseet viime aikoina esiin julkisessa keskustelussa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.