Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vas­tauk­sia Jani Aal­to­sen ky­sy­myk­siin

Lukijalta Viime lauantain Raahelaisessa Jani Aaltonen oli huolissaan keskustan kuntavaalitilanteesta valtakunnallisesti ja paikallisesti. Kysymykset risteilivät turpeen tuotannon alasajosta työn vastaanottamisen esteisiin ja lopulta omaishoitajien työn merkitykseen. Hän itsekin totesi, ettei ilmasto- ja energiapolitiikalla ole tekemistä kunnallisessa päätöksenteossa.

Ensinnäkin ilmastonmuutos on fakta, ei uskon asia. Monet tahot ratsastavat kylmäverisesti vaihtoehtoisilla faktoilla kieltäen koko ilmiön. Tämä on vastuutonta toimintaa ennen kaikkea lasten ja nuorten kannalta, joiden elinympäristö muuttuu merkittävästi, jos ilmastotoimiin ei suhtauduta vakavasti. Suomessakin vaikutukset tulevat näkymään, mutta ei niin kohtalokkaasti kuin nykyisillä, ennestään väkirikkailla alueilla. Superkuivuuden tai jättitulvien riivaamilta alueilta lähtee miljoonittain väkeä liikkeelle kohti siedettäviä elinolosuhteita, jota Pohjois-Eurooppa ilmastonmuutoksen muovaamassa maailmassa edustaa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.