Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Vas­tuun­kan­to kuuluu it­se­näi­syy­teen

Jospa jo ensi vuonna itsenäisyyspäivän juhlallisuudet onnistuvat muita ihmisiä kohdaten.

Tänään vietetään jo toistamiseen itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia poikkeusjärjestelyin. Perinteisten Linnan juhlien sijasta tänä vuonna oli tarkoitus osoittaa arvostusta koronataakkaa raskaimmin kantaneille hoitoalan ammattilaisille, mutta korona päätti toisin. Pienimuotoisetkin juhlat jouduttiin perumaan.

Sama kohtalo osui Raahen kaupungin itsenäisyysjuhlan osalle. Viime vuonna itsenäisyysjuhla järjestettiin Raahesalissa oikeana ajankohtana, mutta yleisö pääsi seuraamaan juhlaa vain verkkolähetyksenä. Myös tänä vuonna juhla on nähtävissä vain verkossa. Tällä kertaa kuvaukset on tehty ennakkoon ja maksutonta lähetystä voi seurata Raahen Seudun verkkosivulla. Lähetys alkaa kello 15.

Itsenäisyyteen kuuluu olennaisesti koko kansakunnan hyvinvoinnista huolehtiminen. Pandemia on yhdenlainen vihollinen, joka pitää voittaa. Se onnistuu parhaiten niin, että siirretään katse omasta navasta ympäristöön ja kannetaan vastuuta myös muista ihmisistä. Jos koronaan sairastuminen ei omalla kohdalla huoleta, niin varmasti jokaisen lähipiiristä löytyy ihmisiä, joille sairastuminen muodostaa vakavan riskin.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.