Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ve­ron­ko­ro­tus vaatii jykevät pe­rus­teet

Vuosi on vielä kesken, mutta näyttää, etteivät ennusteet alijäämäisestä vuosituloksesta toteudu.

Raahen kaupunginhallitus saa tänään käsiteltäväkseen ehdotuksen veroprosentin korottamisesta 21,5 prosenttiin ensi vuonna. Se toisi tuloja noin kaksi miljoonaa euroa.

Ensi vuoden talousarvion laatiminen on ehkä vaikeampaa kuin koskaan, sillä koronakriisin pituutta ja vaikutusta esimerkiksi verokertymiin on mahdotonta arvioida.

Keväällä Raahessa ennakoitiin koronakriisin taloudellisten vaikutusten nousevan 15–30 miljoonaan euroon verotulojen pienenemisen ja sote-menojen kasvun takia. Vuosi on vielä kesken, mutta näyttää, etteivät ennusteet alijäämäisestä vuosituloksesta toteudu. Tilinpäätösennusteen mukaan tilikauden tulos olisikin 3,6 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Helpotusta tilanteeseen ovat tuoneet valtion kompensaatiot, verotulojen kohtuullinen kertyminen koronasta huolimatta ja esimerkiksi sairauslomakulujen merkittävä väheneminen. Valtiolta on tulossa koronatukipaketti kunnille myös ensi vuonna.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe