Pohjolan Peruna Oy:n ruokainnovaatio Rooty on valittu Vuoden innovaatioksi Kultainen Pippuri -kilpailussa. Kotimaiseksi riisiksi kutsuttu perunahippu nousi voittajaksi loppukilpailuun yltäneiden viiden finalistin joukosta.
Perunahippu on kokonsa ja muotonsa puolesta kuin riisi, mutta se on valmistettu nimensä mukaisesti perunasta. Hippuja voi keittää, paistaa tai wokata. Ne pitävät riisimäisen muotonsa ja rakenteensa myös pidemmillä valmistusajoilla esimerkiksi risotoissa ja vuokaruoissa. Pohjolan Peruna kertoo tiedotteessaan tuotteen olevan lisäaineeton, gluteeniton, laktoositon, vähäkalorinen ja ekologinen ruokien lisuke, joka valmistuu esikypsennyksen ansiosta muutamassa minuutissa.
Perunahipun taustalla on patentoitu innovaatio, joka mahdollistaa tuotteiden valmistamisen kokonaisista tuoreista perunoista ilman apuaineita tai raskasta prosessointia.