Mainos: Lataa Raahen Seutu -so­vel­lus ja lue uu­tis­vir­taa pu­he­li­mes­sa tai tab­le­tis­sa - ohjeet tästä

Tilaajille

Virpi ja Matti Honkala va­lit­tiin Raahen Fiiaksi ja Pekaksi

Raahe-seura ry valitsi kunniakansalaisiksi ensimmäistä kertaa sekä Fiian että Pekan. Aiemmin on valittu yhtä aikaa kaksi Pekkaa, mutta tämänkertainen valinta on historiallinen.

Elokuussa tulee 46 vuotta siitä, kun Matti ja Virpi Honkala menivät naimisiin. – Aika on mennyt hirveän nopeasti, pari toteaa.
Elokuussa tulee 46 vuotta siitä, kun Matti ja Virpi Honkala menivät naimisiin. – Aika on mennyt hirveän nopeasti, pari toteaa.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen kunniakansalainen, vuorovuosin Pekka tai Fiia, on valittu Raahessa jo vuodesta 1974 lähtien. Tämän vuoden valinta on sarjassamme toinen historiallinen valinta, sillä Raahe-seura ry valitsi ensimmäistä kertaa sekä Fiian että Pekan. Tämän vuoden kunniakansalaisiksi nimettiin lääkintäneuvokset Virpi ja Matti Honkala.

Perusteluna valinnalle Raahe-seura kertoo merkittävät yhteiskunnalliset ansiot lääkäreinä ja Raahen sairaalan kehittäjinä sekä kuntapäättäjinä. Esiin nostettiin myös aktiivinen kansainvälinen toiminta sekä humanitaarinen avustustyö. Virpi ja Matti ovat kulkeneet elämänpolkua tiiviisti yhtä jalkaa, ja siitä syystä Raahe-seuran johtokunnan yksimielisellä päätöksellä heidät nimettiin kunniakansalaisiksi samana vuonna yhtä aikaa.