Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

VTT to­teut­taa ve­ty­ta­lous­sel­vi­tyk­sen Raahen seu­dul­la ja Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Vedyn merkitys vihreässä siirtymässä, ilmastonmuutoksen hillinnässä ja energiakysymyksissä on vain voimistunut viimeaikaisten tapahtumien seurauksena. Syyskuussa 2022 aloitetaan VTT:n toteuttama esiselvitys vetytalouteen siirtymiseksi Pohjois-Pohjanmaalla sekä kysytään Raahen seudun yritysten kiinnostuksesta vetyliiketoimintaan.

Esiselvityksessä lähdetään liikkeelle kartoittamalla ajantasaiset tiedot vetyyn liittyvistä toimijoista, toiminnoista, käyttäjistä, määristä ja infrastruktuurista Suomessa. Lisäksi selvitetään vedyn käyttöön liittyvät poliittiset ja säädökselliset seikat sekä tehdään alustavat teknistaloudelliset tarkastelut. Tehtävät selvitykset ja tutkimukset kytkeytyvät Ruotsin puolella tehtyyn vastaavaan kokonaisuuteen.

Pohjois-Pohjanmaan osalta esiselvityksen tärkein osuus on tulevaisuuden mahdolliset kehityskulut vetytaloudelle. Selvityksessä tarkasteluun otetaan kaksi todennäköistä pääskenaariota; keskitetty ja hajautettu skenaario.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.