Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Wil­jan­päi­vän mark­ki­noi­ta vie­tet­tiin sa­de­sääs­sä

Alfred Ruotsalainen piti taukoa posetiivauksesta ja teki Touhula Villivekaran esikoululaisten suureksi riemuksi saippuakuplia. Liisamari Oikarainen pyörittää esikoululaisten puolesta onnenpyörää. Aino Jokilehto oli hyvin varustautunut sateiseen päivään. Näin soi posetiivi.
Alfred Ruotsalainen piti taukoa posetiivauksesta ja teki Touhula Villivekaran esikoululaisten suureksi riemuksi saippuakuplia.
Alfred Ruotsalainen piti taukoa posetiivauksesta ja teki Touhula Villivekaran esikoululaisten suureksi riemuksi saippuakuplia.

–Äiti toivoi insinööriä, mutta minusta tuli ilmapallotaiteilija, tivolimies Alfred Ruotsalainen hauskuuttaa Wiljanpäivän markkinoilla, joilla hän on taas.

Ilmapallotaiteilun sijaan kokkolalainen Ruotsalainen on tiistaina Pekkatorilla posetiivarina. Ensimmäisen kerran hän osallistui markkinoille vuonna 1997, eli ihka ensimmäisille Kirkkokadun päiväkodin järjestämille Wiljanpäivän markkinoille.

–Minä en ole muuttunut yhtään!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ahkera Wiljanpäivän markkinoilla kävijä on myös Aino Jokilehto. Hän muistelee osallistuneensa tapahtumaan lähes joka kerta. Vuosia Arkkukarin siirtolapuutarhalta tuli useita osallistujia, mutta nyt muutaman vuoden ajan hän on pitänyt pöytää yksikseen.

Myytävät tuotteet ovat Arkkukarin siirtolapuutarhassa. Tämän vuoden myyntikiertueen hän aloitti Raahen Meripäiviltä heinäkuussa. Kun hän purkaa myyntipöytänsä Annanpäivillä joulukuun 9. päivä, tapahtumia on takana seitsemän.

–Pääsee ihmisten ilmoille, kun yksin asuu, hän sanoo.

Yhdentoista jälkeen sataa. Jokilehto tuumaa, että tällä kertaa sää ei tapahtumaa suosi. Keltaiseen sadetakkiin pukeutunut Jokilehto on suojellut myyntituotteensa pressulla. Sen alta paljastuu muun muassa villaista vaatetta ja yrttejä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Touhula Villivekaran esikoululaiset pyörittävät onnenpyörää. Lastentarhanopettaja Liisamari Oikarainen kertoo, että muut lapset kävivät Pekkatorilla jo aiemmin.

Yhdeksän esikoululaisen kanssa markkinoille tullut Oikarainen kertoo, että Wiljanpäivän markkinoilla on ruukattu vierailla vuosittain. Tapahtuma on mukavasti lähellä päiväkotia, joten matka taittuu kävellen.