Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Yh­tei­söl­li­syys aiheena pa­nee­li­kes­kus­te­lus­sa

Pyhäjoen lukioon liitetään sana “Yrttis-henki”. Yhteishenkeä tarvitaan messujärjestelyissäkin.

Messujen järjestäminen onnistuu vain yhteispelillä. Uudet messuhupparit ovat tiimille tärkeät.
Messujen järjestäminen onnistuu vain yhteispelillä. Uudet messuhupparit ovat tiimille tärkeät.

Joka vuosi on Pyhäjoen lukiolaisten järjestämillä messuilla ollut paneelikeskustelu. Paneelissa keskustellaan messujen teemaksi valitusta aiheesta eli tänä vuonna yhteisöllisyydestä.

Pyhäjoen lukioon liitetään usein sana “Yrttis-henki”. Yrittämisen henki ja yhteisö mahdollistavat vuosittain messut, mutta myös jokaisen selvityn koulupäivän sekä onnistumiset yhteisissä tavoitteissa.

Yrttis-yhteisössä ei erotella oppilaita ja opettajia sekä muuta henkilökuntaa. Kaikki luovat Yrttis-hengen yhdessä, sillä lukio on kaikille yhteinen. Opettajat opettavat, mutta lisäksi oppivat yhdessä oppilaiden kanssa. Oli kyse sitten kesätöistä tai kurssivalinnoista, apua saa ja pitääkin kysyä.

Tämän vuoden paneelikeskustelun juontaa kunnallisneuvos Matti Pahkala. Ohjelmapäälliköt Sofia Malinen ja Oona Keskitalo halusivat Pahkalan juontajaksi, koska hän on kokenut juontaja ja hänellä on tunnetusti hyvät puhelahjat. Pahkala myös tunnetaan laajasti ja hänellä on takana pitkä ura kuntapäättäjänä Pyhäjoella. Ohjelmapäälliköt ovat palaveroineet Pahkalan kanssa paneelikeskustelun rakenteesta ja kysymyksistä.

Paneelikeskustelussa yhteisöllisyyttä pohtivat ja erilaisia näkemyksiä tuovat toimittaja, teatteriohjaaja Sari Jaatinen, Rannikon Venäjä-Seuran puheenjohtaja Julia Peltoniemi, tubettaja Joona Leppälä, Pyhäjoen sivistyslautakunnan puheenjohtaja, rehtori Niko Rantanen ja kansanedustaja, Suomen entinen pääministeri Juha Sipilä.

Sipilän mielestä hyvän johtajan tehtävänä on luoda yhteisöstä sellainen, että jokainen kokee olevansa tärkeä osa sitä ja että yhteisöllä on kirkas yhteinen tavoite, mihin kaikki ovat sitoutuneita.

– Jokainen meistä on tärkeä ja jokainen on hyvä jossain, hän pohtii.

Sipilä on halunnut jo nuorena kehittyä erityisesti ihmisten kohtaamisissa.

– Vaikutuin nuorena johtajana suuren yrityksen johtajan tapaamisesta, jossa ei ollut kiireen tunnetta. Olin tavannut toisenlaisiakin. Toinen vilkuili koko ajan kelloa ja ajatukset olivat muualla. Toinen kuunteli, katsoi silmiin ja oli tilanteessa läsnä alusta loppuun. Halusin oppia tuon jälkimmäisen.

Paneelikeskusteluun osallistuva 28-vuotias tubettaja Joona Leppälä tekee sisältöä someen nimimerkillä ZoneVD. Vaikka hän on tottunut työskentelemään soolona, Youtube-yhteisöllä on ollut suuri merkitys harrastuksen muodostumisessa työksi. Piirit ovat pienet, ja monet tietävät  toisensa jotain kautta. Heidän kanssaan Leppälä jakaa kokemuksia ja saa uutta näkökulmaa omaan tekemiseen.

Paneelikeskustelu messuilla lauantaina 11. joulukuuta klo 11.

Fakta

Pyhäjoen messut

Pyhäjoen lukion kakkosluokkalaiset järjestävät Joulumessut lauantaina 11. joulukuuta Pyhäjoen monitoimitalolla.

Joulumessujen teemana on yhteisöllisyys.

Rajoitusten vuoksi osallistumiseen tarvitaan koronapassi. Mikäli rokotus puuttuu, osallistuminen onnistuu negatiivisella koronatestituloksella tai todistuksella puolen vuoden sisään sairastetusta taudista.

Juha Sipilä tulee avaamaan messut ja ottaa osaa paneelikeskusteluun. Paneelikeskustelussa kuullaan paikallisia ja muualta tulleita, jotka ottavat osaa aiheeseen “Yhteisön tärkeys”.

Pääesiintyjänä messuilla nähdään tubettaja Joona Leppälä, eli ZoneVD.

Muotinäytöksissä pääsee tänä vuonna ihastelemaan joulumuotia.

Musiikkia esittävät kuoro, muusikko ja rap-duo.

Hevosajelut ja alpakat ovat ilahduttavaa ulko-ohjelmaa.