Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Yl­lä­tys­nu­me­ro Raahen Pe­kan­päi­vil­le: jal­ka­pal­lo­tyt­tö­jen Suo­mi-Ruot­si -maa­ot­te­lu pe­la­taan Raa­hes­sa

Pohjois-Suomesta TU16-maajoukkueen rinkiin on kuulunut Oulu Nice Soccerin Heta Olmala.
Pohjois-Suomesta TU16-maajoukkueen rinkiin on kuulunut Oulu Nice Soccerin Heta Olmala.

Raahen Pekanpäivien ohjelmatarjonta saa tänä kesänä uuden ulottuvuuden, kun tapahtuman aikana pelataan 2 jalkapallomaaottelua 2001-syntyneiden tyttöjen joukkueilla.

Palloliitto katselmoi viime viikolla Koivuluodon olosuhteet, ja FC Raahe ja Raahen kaupunki saivat yhdessä järjestettäväkseen avoimen PM- turnauksen kiihkeimmän maaottelun, Suomen ja Ruotsin kohtaamisen.

Alkulohkossa järjestetään Raahessa 2 maaottelua Pekanpäiväviikonloppuna. Sunnuntaina 2. heinäkuuta pelataan Koivuluodossa kello 14 Suomi-Ruotsi ja kello 18.30 Islanti - Ranska.

Muita PM-turnauksen ottelupaikkakuntia ovat Kemi, Kempele, Oulu ja Pudasjärvi.

Avoimeen PM-turnaukseen osallistuu 8 maata, jotka on sijoitettu 2 alkulohkoon. Suomen lohkossa pelaavat Islanti, Ranska ja Ruotsi. Toisen alkulohkon muodostavat Hollanti, Norja, Saksa ja Tanska.

– Tämä tyttöjen PM-turnauksen pelaaminen pohjoisessa kertoo siitä, että pohjoissuomalaiset seurat ovat osoittaneet kyntensä onnistuneiden maaottelutapahtumien järjestämisessä. Myös seurojen kiinnostus on ilahduttavasti kasvanut eikä kaikille halukkaille enää edes riitä isännöitävää, Pohjois-Suomen piirin puheenjohtaja Petteri Haapala toteaa.