Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

4. jou­luik­ku­na: Tällä ton­til­la on ko­koon­nut­tu, ensin Rosa So­ve­liuk­sen vie­raa­na, sitten ra­vin­to­la Pekassa ja nyt Krei­vin­ajas­sa

Raahelaiset muistavat tämän talon Rosa Soveliuksen (1857–1928) talona. Hän osti talon vuonna 1898 ja asui talossa kuolemaansa asti. Talossa toimi pitkään hotelli Pehr Brahe. Talo tuhoutui tulipalossa vuonna 1981. Tontilla sijaitsee nyt vanhusten toimintakeskus Kreivinaika.

Rosa Johanna Sovelius oli papin tytär. Hänen isänsä Edvard Vilhelm Borg valittiin Saloisten kirkkoherraksi vuonna 1868. Edvard Wilhelm Borg oli vanhaa pohjalaista pappissukua, hän oli syntynyt Pyhäjoella. Rosan äiti Hilma oli kuulua Malmbergin pappissukua. Ennen Saloisiin tuloaan Borg oli työskennellyt kirkkoherrana muun muassa Inarissa ja Utsjoella. Inarissa Borgit asuivat Pielpajärven pappilassa alkeellisissa oloissa. Olosuhteet olivat kohtalaiset Utsjoella.

Borgin lapset saivat hyvän koulutuksen.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.