Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Edus­kun­ta­vaa­li­eh­dok­kaat vas­ta­si­vat vaa­li­ko­neen ta­lous­ky­sy­myk­siin – ­Ma­ri­nin hal­li­tuk­sel­le ta­lous­ri­su­ja, mutta myös ruusuja

Vaalikoneen talouskysymykset vetävät railoja kansanedustajaehdokkaiden välille. Osa olisi valmis keventämään valtion hurjaksi kasvanutta velkataakkaa julkisten palvelujen kustannuksella.

Raahen seutukunnan kansanedustajaehdokkaista Katja Hänninen (vas) ottaa vaalikoneemme talouskysymyksissä äärimmäisen tiukan kannan.

Hänninen on täysin eri mieltä vaalikoneen väittämien ”Palkkojen verotusta tulee keventää, vaikka se heikentäisi julkisia palveluja”, ”Sanna Marinin hallituksen talouspolitiikka on ollut holtitonta” ja ”Seuraavan hallituksen tulee tuntuvasti leikata Suomen julkisia menoja velkaantumisen vähentämiseksi”.

– Verot on kannettava maksukyvyn mukaan. Veropohjaa on vahvistettava verovälttelyä suitsimalla. Vasemmistoliiton tavoitteena on lisätä progressiota ja kiristää omaisuuksien verotusta. Ansiotuloverotukseen ei esitetä kiristyksiä, Hänninen perustelee verolinjaansa.

Seuraavalle hallitukselle Hänninen ei anna saksia julkisten menojen leikkaamiseen eikä moiti Marinin hallituksen talouspolitiikkaa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.