Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Etätyöt edel­leen järkevä vaih­to­eh­to

Etätyösuositus on päättynyt, mutta konttoreihin tulee palata varoen, sillä epidemia ei ole vielä ohi.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) antama etätyösuositus on päättynyt elokuun alussa. Vaikka koronavirustartuntojen määrä onkin vakaa, on töihin paluu tehtävä varoen etätöitä unohtamatta.

Monien toimistotyöläisten arki muuttui keväällä yhdessä rysäyksessä, kun koronaviruksen vuoksi siirryttiin suosimaan etätöitä. Toisille etätyöt ovat sopineet, mutta osa on kaivannut muun muassa työyhteisöään ja selkeää työn tekemisen paikkaa eristyksen aikana. Ylen Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan lähes 60 prosenttia suomalaisista palaa nyt mielellään työpaikalleen, koska koronatilanne on parempi. Monia koronavirus edelleen huolettaa. Samaiseen kyselyyn vastanneista viidennes ei halua vielä takaisin lähityöhön, koska koronatilanne pelottaa.

Vaikka STM:n suositus etätöistä onkin päättynyt, suositellaan STM:ssä, ettei konttoreihin palata sankoihin joukoin. Kansliapäällikkö Kirsi Varhila toteaa Helsingin Sanomille, että tartuntatautien torjunnan kannalta etätöitä ei kannata lopettaa, jos työt sujuvat.

Mikäli konttoreihin palataan, tulee se tehdä hallitusti ja pienin askelin.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.