Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Raahen Seutu tästä!

Henri Yli­kul­ju haluaa jakaa vas­tuu­ta Pul­jus­ta

Henri Ylikulju laskee harrastaneensa skeittaamista 17 vuotta. Puljulle on pieni sisäänpääsymaksu. Elia Tuomaala tuli skeittaamaan heti hallin ovien avauduttua. Arttu Knuutinen tekee temppuja potkulaudalla. Hallin rampit on rakennettu talkoilla.
Henri Ylikulju laskee harrastaneensa skeittaamista 17 vuotta.
Henri Ylikulju laskee harrastaneensa skeittaamista 17 vuotta.

Keskiviikkoiltapäivänä kello 16 Henri Ylikulju on juuri aukaissut Yritysperällä sijaitsevan Puljun ovet. Skeittihallissa on jo kaksi vakiokävijää.

Ylikulju on ollut Raahen Rullalautailijoiden puheenjohtaja jo 12 vuotta. Sinä aikana yhdistyksen suurin saavutus on ollut seitsemisen vuotta sitten avattu Pulju. Se suunniteltiin ja rakennettiin talkoilla. Vuosien aikana Ylikulju on viettänyt täällä lukuisia tunteja joka ainoa viikko.

Viimekesäiset talousongelmat ovat takana. Rahasta ei ole nyt suurin huoli, sillä hallin vuokrat kyllä hoituvat nuorisotoimen avustuksella ja hallin käytöstä perittävillä pienillä maksuilla. Toimintaa tukemaan tuli kesällä myös joitain yksittäisiä avustuksia. Kaikesta huolimatta Ylikulju on ollut tänä syksynä väsynyt.

Katso videolta, millaista menoa Puljulla on. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Ensimmäiset kymmenen vuotta toiminta oli mielekästä, mutta parin viime vuoden aikana Puljun toiminnan pyörittämisestä on tullut stressin aihe.

–Olen antanut omasta elämästäni niin paljon.

Välillä hänestä on tuntunut, että Puljulla skeittaamisestakin on mennyt ilo. Tunteja kertyy paljon, sillä halli pidetään auki käytännössä kahden ihmisen avulla arkisin kello 16–20 ja lauantaisin kello 14–19. Kun toinen on pois, toisen on oltava paikalla.

Hän on tottunut hoitamaan yhdistyksen asioita paljon itse. Hän pohtii, että esimerkiksi talouden pyörittäminen olisi järkevää delegoida jollekin toiselle. Itse hän voisi jättäytyä vaikkapa toiminnanjohtajaksi.

Ylikulju avautui raskaista ajatuksistaan Puljun Facebook-sivuilla muutama viikko sitten. Hän sai runsaasti yhteydenottoja. Niitä tuli muun muassa kaupunginvaltuutetulta. Päivitykseen tulleissa viesteissä ehdotettiin, että kaupungin pitäisi sitoutua toimintaan nykyistä enemmän.

Kirjoittaminen kannatti.

–Vähän valoisammalta näyttää, Ylikulju sanoo nyt.

Yhteydenotot ja viestit tuntuivat hyvältä.

Pulju on monille hyvin tärkeä paikka. Tämän hetken skeittareista voi kasvaa tulevaisuuden vastuunkantajia. Ylikulju ja kaupungin nuorisotoimi ovat olleet yhteyksissä. Ratkaisua toiminnan jatkamiseen on alettu todella etsiä.

Hän kertoo sisimmässään tietävänsä, että ei hän hallia ole pikaisesti sulkemassa.

Facebook-päivityksessä olleita ajatuksia hän oli pohtinut itsekseen ja puhunut kavereilleen. Heidän kannustuksestaan hän aukaisi suunsa julkisesti.

Puljusta hän on joka tapauksessa ylpeä.

–Tämä on hyvämaineisimpia skeittihalleja Suomessa.

Erityistä kiitosta halli on saanut juniorityöstään. Tiistaisin Puljulla kokoontuu aloitteleville harrastajille suunnattu skeittikerho.

–Se on aina siistiä nähdä, että kävijät kehittyvät vauhdilla.