Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Hoi­ta­ja­lak­ko alkoi, ei kosketa suoraan toi­min­to­ja Raa­hes­sa – "An­ne­tut vas­taan­ot­to­ajat ovat voi­mas­sa"

Hoitajalakko ei kosketa suoraan Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän toimintaan.
Hoitajalakko ei kosketa suoraan Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän toimintaan.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän toiminnot eivät ole perjantaina alkaneen hoitajalakon piirissä.

– Toiminnot pyörivät edelleen, mutta kuntayhtymä on varautunut myös siihen, että työtaistelutoimenpiteet heijastelevat myös Raahen alueelle, tiedottaa kuntayhtymä.

Hoitajalakko saattaa siis heijastua ympäröivistä kunnista Raahen alueelle. Hyvinvointikuntayhtymän tiedotteen mukaan esimerkiksi päivystys saattaa kuormittua ja osastopaikoille saattaa olla tavallista enemmän tulijoita myös Raahen alueen ulkopuolelta.

Toistaiseksi kuitenkin kaikki kuntayhtymän toiminnot pidetään käynnissä ja asiakkaille aiemmin annetut vastaanottoajat ovat voimassa. Jos aikoja joudutaan peruuttamaan tai toimintoja sulkemaan, tiedotetaan niistä erikseen.

Vaikka hoitajalakko ei kosketa suoraan Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymää, hoitajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa.

– Tämän vuoksi varaudumme edelleen siihen, että kiireetöntä toimintaa pitää karsia. Myös koronatilanne on edelleen synkkä ja epidemia koskettaa myös hoitohenkilöstöä, mikä voi vaikuttaa nopeasti ja merkittävästi hyvinvointikuntayhtymän hoitajaresurssiin, kuntayhtymä tiedottaa.