Joonas Donskoi: Seit­se­mäs ai­vo­tä­räh­dys pisti pään se­kai­sin

Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Il­mai­sen eh­käi­syn tar­joa­mi­nen nuo­ril­le alkaa Raahen seu­tu­kun­nas­sa

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kertoo aloittavansa nyt ilmaisen ehkäisyn tarjoamisen alle 25-vuotiaille. Tällä ikäryhmällä on mahdollisuus saada ilmaiseksi valmisteet raskauden ja seksitautien ehkäisyä varten.

Ilmaisen ehkäisyn piiriin kuuluvat yhdistelmä- ja minipilleri, kondomi, hormoni- ja kuparikierukka, ehkäisykapseli ja ehkäisyrengas ja -laastari.

– Ilmaisen ehkäisyn edellytyksenä on, että ehkäisysuunnitelma on tehty ja kontrollit käytynä sovitusti. Kuntayhtymä tarjoaa tietyn merkkiset ehkäisyvalmisteet, jos on tarve käyttää jotain muuta valmistetta, on resepti hankittava lääkäriltä itse ja ehkäisyvalmiste on tuolloin omakustanteinen, hyvinvointikuntayhtymä tiedottaa.

Jos ehkäisysuunnitelmaa ei vielä, kannattaa ottaa yhteyttä oman oppilaitoksen terveydenhoitajaan tai terveysaseman perhesuunnitteluneuvolaan, jolloin terveydenhoitajan kanssa voi suunnitella itselle sopivan ehkäisymenetelmän.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.