Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Jo­kai­sel­la on oikeus tuntea olonsa tur­val­li­sek­si kou­lus­sa

Koululaisten pitkä kesäloma on nyt takana. Seutukunnan koululaiset aloittavat uuden lukuvuoden tänään keskiviikkona. Varsinkin ekaluokkalaisia ensimmäinen koulupäivä saattaa jännittää. Onkin tärkeää, että kaikki kokisivat koulussa käynnin turvalliseksi.

Tässä lehdessä kerromme Raahen kouluissa yhteistyössä nuorisopalveluiden ja Ankkuri-tiimin kanssa aloitettavasta kiusaamisen vastaisesta teemavuodesta.

Kampanjan tavoite on erinomainen: kaikki epäasiallinen käytös yritetään karsia pois. Kampanjassa kiinnitetään huomiota myös sosiaalisessa mediassa tapahtuvaan kiusaamiseen. Tärkeä muistiohje on, että somessa sanotaan vain sellaisia asioita, joita voi sanoa myös kasvotusten.

Monesti keskustelu kiusaamisen vastaisista ohjelmista ja teemoista kääntyy siihen, miten niistä ei koeta olevan apua. Näkökulmaa olisi syytä korjata, sillä vaihtoehtona ei voi pitää sitä, että kiusaamisesta ei puhuttaisi tai että sitä ei yritettäisi ehkäistä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.