Tilaajille

Kah­del­le va­lais­tul­le kun­to­ra­dal­le ja yhdelle ui­ma­pai­kal­le lak­kau­tus­tuo­mio Raa­hes­sa

Raahessa ryhdytään optimoimaan liikunta-alueiden ja ulkoilureittien valaistusta.
Raahessa ryhdytään optimoimaan liikunta-alueiden ja ulkoilureittien valaistusta.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen kaupunki lakkauttaa Mattilanperän ja Lapaluodon valaistut ladut välittömästi. Lapaluodossa valaistun kuntoradan pituus on noin 1,2 kilometriä ja Mattilanperällä noin 1,9 kilometriä.

Korvenkylän uimapaikka lakkautetaan toukokuun alusta alkaen ja uimarannan käyttöön liittyvät rakennelmat poistetaan ennen kesäkuun puoliväliä. Lakkauttamisista päätti rakennetun ympäristön lautakunta tiistaina.

Lautakunta päätti myös selvityttää käyttämättömien sähköliittymien tulevaisuuden tarpeen vuosien 2020-2021 aikana ja lakkauttaa tarpeettomiksi todettavat liittymät. Selvitettäviä liittymiä ovat muun muassa Olkijoen lakkautetun ulkoilureitin liittymä, Korvenkylän lakkautetun ulkoilureitin liittymä ja entisen rantakentän liittymä.

Myös valaistusta optimoidaan kaikilla liikunta-alueilla ja ulkoilureiteillä. Optimointi tarkoittaa käytännössä lyhyempiä aikoja valaistuksen päälle kytkemisessä sekä valaisimien mahdollisia vaihtamisia energiatehokkaampiin.

Aiemmin lakkautettavaksi esitettyjen kaukaloiden, luistelualueiden, latuverkostojen ja uimarantojen osalta tehdään edelleen lisäselvityksiä. Rakennetun ympäristön lautakunta päätti tiistaina, että näiden selvitysten tulee olla valmiina toukokuun loppuun mennessä.