Katso, kenen jou­lu­puu on tämän joulun kaunein

Se on kaunis, eikä lampuissa ole säästelty. Raahen veronmaksajat kustansivat Härkätorin puistoon tämän talven kauneimman joulupuun.
Se on kaunis, eikä lampuissa ole säästelty. Raahen veronmaksajat kustansivat Härkätorin puistoon tämän talven kauneimman joulupuun.

Kansan ääni on puhunut. Raahen kaupungin joulupuu on Härkätorin puiston tämän joulun kaunein.

Kaikki Härkätorin joulupuut saivat ääniä, mutta kaksi niistä nousi kansan silmissä ylitse muiden.

Joulupuuäänestys keräsi varsin paljon ääniä aiempiin vuosiin verrattuna, 418. Äänistä melkein puolet, 193, sai kaupungin punalatvainen, turkoosivivahteinen, violetin valohunnun maahan heittävä, uljas puu.

Historiallisen voiton ottaneen puun on koristellut kaupungin hanketoiminnan tiimi Maria Rissasen vetämänä. Kaupunginjohtaja Ari Nurkkalalla kerrotaan olleen näppinsä pelissä.

Viime jouluna ja vuonna 2011 kauneimman puun rakentaneet Raahen Energia ja Oulun Sähkönmyynti joutuivat tyytymään toiseen sijaan 116 äänellä.

Monta kertaa joulupuukisan voittajaksi nousseen Raahen Seudun Osuuspankin tämänvuotinen joulupuu äänestettiin kolmanneksi. Saaliiksi tuli 39 ääntä.

Osuuspankki ja sen kiinteistökeskus ovat voittaneet kisan vuosina 2013, 2009 ja 2008, jolloin Härkätorinpuisto ensi kertaa koristeltiin jouluvaloin.

Neljännen tilan äänestyksessä sai Päiväkoti Lystilinna 32 äänellä.

Vuonna 2015 kauneimmaksi äänestettiin Raahen seurakunnan, vuonna 2014 Caritas Lääkäreiden ja vuonna 2010 Raahen Porvari- ja Kauppakoulun joulupuu.

Raahen Seudun juttuarkiston mukaan joulupuukilpailussa on äänestetty vilkkaimmin silloin, kun se järjestettiin ensi kertaa, vuonna 2008. Tuolloin annettiin 461 ääntä. Osuuspankki voitti kisan ylivoimaisesti.