Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kaup­pa­leh­ti: Raahen ja Sii­ka­joen edus­tal­le suun­ni­tel­lun mas­sii­vi­sen tuu­li­voi­ma­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen voi lyk­kään­tyä jopa vuo­sil­la

Ruotsalaisen OX2-yhtiön Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen kertoo Kauppalehden jutussa, että mahdolliset lakiuudistukset voivat viivyttää yhtiön tuulivoimahankkeita Suomessa jopa vuosilla.

OX2 on suunnittelemassa suurta Halla-merituulivoimapuistoa Raahen, Siikajoen ja Hailuodon edustalle. Suunnitelmissa on rakentaa noin 160 tuulivoimalaa 23 kilometrin päähän Hailuodosta merelle.

OX2 on saanut jo alueiden tutkimusluvat talousvyöhykelain perusteella ja tekee samalla myös selvitystä ympäristövaikutuksista. Hyödyntämis- ja rakennuslupa pitää hakea vielä erikseen.

Työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Riku Huttunen vahvistaa Kauppalehdelle, että ministeriössä ollaan aloittamassa pohdintaa koskien talousvyöhykealueiden merituulivoimahankkeita.

Huttusen mukaan Suomen ei pidä joutua tilanteeseen, jossa talousvyöhykealueille olisi helpompaa ja edullisempaa rakentaa, kuin varsinaisille aluevesille.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.