Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ka­val­lus­epäi­ly kaatui ja Wesson va­pau­tet­tiin, mutta ri­kos­tut­kin­ta jatkuu – katso hen­gäs­tyt­tä­vä lista Otso Goldin vel­ko­jis­ta

Poliisi keskittyy nyt epäillyn törkeän maksuvälinepetoksen tutkintaan. Otso Goldin eronneen johdon mukaan koko sotkun takana on kaivosyhtiön nykyinen pääomistaja BGL.

Poliisi ei enää epäile Otso Goldissa törkeää kavallusta. Kaivosyhtiön nykyjohto on onnistunut jäljittämään kateissa olleen 741 000 dollarin maksusuorituksen yhtiön myymästä kultaerästä.

Otso Goldin väliaikainen talousjohtaja Thomas Dillenseger kertoo valaehtoisessa lausunnossaan Brittiläisen Kolumbian korkeimmalle oikeudelle, että rahat ovat palautuneet maksajalle, Sveitsissä toimivalle jalometallijalostaja MKS:lle.

– Joulukuun 9. päivänä sain tietää, että puuttuvat varat palautettiin MKS:lle, ja työskentelen nyt heidän kanssa saadakseni siirrettyä nämä varat yhtiölle.

– On ilmennyt seikkoja, joiden perusteella kyseisessä asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, sanoo rikoskomisario Timo Heikkinen Oulun poliisin talousrikosyksiköstä

Epäily törkeästä kavalluksesta perustui siihen, että yhtiö ei olisi saanut kultaerän myyntituloja itselleen.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_