Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kela vaatii 13 800 opis­ke­li­jal­ta sel­vi­tys­tä opin­to­jen edis­ty­mi­ses­tä

Kela on lähettänyt selvityspyynnön 13 800 korkeakouluopiskelijalle, joiden opinnot eivät ole edistyneet riittävästi, tiedotteessa kerrotaan.

Selvityspyyntö on lähetetty 7 100 yliopisto-opiskelijalle ja 6 700 ammattikorkeakouluopiskelijalle.

Kela seuraa korkeakouluopiskelijoiden opintojen edistymistä opintotuki- ja opintosuoritustietojen avulla. Vuosi sitten selvityspyyntöjen määrä väheni, koska edistymisen seurannassa lievennettiin opintosuoritusvaatimusta koronaepidemian vuoksi. Tuolloin selvityspyyntöjä lähetettiin 7 600 opiskelijalle. Nyt selvityspyyntöjen määrä palasi vuoden 2019 tasolle.

Jos opiskelijan opinnot eivät ole edistyneet riittävästi koronaepidemiasta johtuvasta syystä, opiskelijan kannattaa vastata selvityspyyntöön ja kertoa, miten koronaepidemia on vaikuttanut hänen opintoihinsa.

Opiskelijan vastauksen perusteella Kela harkitsee, onko opintojen riittämättömälle edistymiselle hyväksyttävä syy. Jos opiskelija ei vastaa selvityspyyntöön tai hänen esittämäänsä syytä ei hyväksytä, Kela lakkauttaa opintotuen tammikuun 2022 alusta alkaen.

Selvityspyyntöön täytyy vastata viimeistään 25. lokakuuta. Opiskelija voi vastata selvityspyyntöön esimerkiksi OmaKelassa verkkolomakkeella.