Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Ke­vät­sii­vouk­ses­sa löy­ty­vät yli­mää­räi­set ko­ti­ta­lous­ta­va­rat voi lah­joit­taa Nuorten ta­va­ra­to­ril­le

Nuoriso-ohjaaja Milka Perttu sanoo, että Nuorten tavaratorille on tarvetta. Jo perinteeksi muodostunut tapahtuma järjestetään ensi tiistaina Satelliitin tiloissa.
Nuoriso-ohjaaja Milka Perttu sanoo, että Nuorten tavaratorille on tarvetta. Jo perinteeksi muodostunut tapahtuma järjestetään ensi tiistaina Satelliitin tiloissa.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen kaupungin nuorisopalvelujen Satelliitti pitää ensi viikolla Nuorten tavaratorin. Maanantaina 15. toukokuuta kello 14–18 Satelliittiin voi tuoda ehjiä kodintekstiilejä ja -tarvikkeita. Tiistaina 16. toukokuuta kello 15–19 saadut tavarat jaetaan Satelliitissa ilmaiseksi alle 29-vuotiaille nuorille .

Nuorten tavaratoria on järjestetty aikaisemmin syksyllä. Nuoriso-ohjaaja Milka Perttu kertoo, että jatkossa tavaratori järjestetään kahdesti vuodessa.

– Tuntuu, että tarvetta on. Halutaan tarjota mahdollisuus useamman kerran vuodessa.

Kaikki siisti, ehjä ja kierrätyskelpoinen tavara kelpaa. Esimerkiksi vuodevaatteet, pyyhkeet, kattilat ja lautaset ovat sellaisia, mitä nuoret tarvitsevat.

Vastaan ei oteta vaatteita tai isoja huonekaluja, kuten sohvia tai ruokailuryhmiä.

Jos tiistaina jää tavaraa hakematta, kaikki pannaan talteen ja jaetaan Satelliitissa nuorille aina tarpeen tullessa avoimen toiminnan aikana.

– Jos tulee nuoren kanssa puhetta, että on muuttanut omilleen, voidaan käydä tuolla meillä niin sanotusti takahuoneessa katsomassa, jos sieltä löytyisi jotain tarpeellista.

Viime syksynä tulleita tavaroita ei ole enää jäljellä. Silloin lahjoituksia ei muutankaan tullut kovin paljon.

– Edellisinä vuosina on ollut todella runsaastikin tavaraa.

Ensimmäisen kerran tavaratori järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2018. Ideana oli, että yksin muuttavien nuorien ei tarvitsisi viimeisillä rahoillaan alkaa laittaa tyhjästä omaa kotia. Vuonna 2021 tavaratoria ei pystytty koronarajoitusten vuoksi järjestämään.

Satelliitin osoite on Fellmanin puistokatu 3.