Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Kiin­teis­tö­ve­ro­tus­pää­tös kan­nat­taa aina tar­kis­taa – vii­mek­si yli 500 000 kiin­teis­tön­omis­ta­jaa maksoi veron myö­häs­sä

Kiinteistöveropäätökset ovat nyt OmaVerossa. Ylitarkastaja Jukka Backlund Verohallinnosta muistuttaa, että kiinteistöverotuspäätös on syytä aina tarkistaa.

Kiinteistöveropäätökset ovat nyt OmaVerossa. Ylitarkastaja Jukka Backlund Verohallinnosta muistuttaa, että kiinteistöverotuspäätös on syytä aina tarkistaa. Jos tiedot ovat oikein, asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään.

Kiinteistön tiedot kannattaa tarkistaa erityisen huolellisesti silloin, jos kiinteistöllä sijaitsevaan rakennukseen on tehty perusparannusta tai rakennuksen käyttötarkoitus on muuttunut.

− Jos kiinteistöllä on tehty suuria parannuksia, kuten lisätty vesijohto, viemäri tai koneellinen ilmastointi, ne pitää ilmoittaa. Myös silloin, kun rakennuksen käyttötarkoitus on muuttunut eli esimerkiksi kesämökin on muuttanut vakituiseksi asunnoksi, muutokset pitää ilmoittaa kiinteistöveroilmoituksella, Backlund neuvoo.

Yritys- ja yhteisöasiakkaiden pitää ilmoittaa muutokset Verohallintoon viimeistään 2. toukokuuta ja henkilöasiakkaiden määräpäivä on 10. toukokuuta.

− Jos muutoksia ei ilmoita kiinteistöveroilmoituksella, vaihtoehtona on tehdä muutoksenhaku jälkeenpäin, mikä on hidas prosessi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe