Ko­ro­na­kart­ta nyt ajan ta­sal­la– Raa­hes­sa edel­leen 12 tar­tun­taa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ei saanut tiistaina päivitettyä ylläpitämäänsä Koronakartta-palveluun tarkempia kuntakohtaisia tartuntalukuja tuntikausia kestäneiden teknisten ongelmien vuoksi.

THL saa tartuntatietonsa sairaanhoitopiireiltä ja kuntien terveysviranomaisilta. Tänään keskiviikkona karttaan on päivitetty uudet luvut.

Kartan mukaan Raahen tartuntamäärä on edelleen 12 varmistettua tartuntaa, joista toistaiseksi viimeisin varmennettu tartunta on kolmen viikon takaa 8. lokakuuta.

Pyhäjoella todettiin maanantaina kolme tartuntaa, mutta varmistettujen tartuntojen määrä on alle viisi, joten kunta ei näy koronakartassa. Myös Siikajoella testillä varmistettuja tartuntoja on tehty alle viisi.

Ouluun maskisuositus kaikille julkisille paikoille

Pohjois-Pohjanmaalla uusia tartuntoja on keskiviikon tietojen mukaan 16. Maakunnassa tartunnat keskittyvät erityisesti Ouluun, joten kaupungissa otetaan käyttöön uusia suosituksia, jotta koronaviruksen leviäminen saataisiin aisoihin.

Oulussa on ollut tähän asti käytössä lievin mahdollinen maskisuositus. Nyt maskia suositellaan pidettäväksi kaikilla julkisilla paikoilla.