Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Koronan kanssa ei pidä luottaa tuuriin

Uusista tartunnoista alle 10 prosenttia todetaan kaksi kertaa rokotetuilla.

Tämän viikon koronatartuntakartalla Raahe ja Siikajoki ovat punaista aluetta eli niissä on todettu yli 250 tartuntaa 100 000 asukasta kohti viimeisen kahden viikon aikana. Lokakuun alun lukemiin verrattuna tartuntatilanne onkin lähtenyt laukalle. Lokakuun alussa Raahessa oli 176 varmennettua tartuntaa ja viime tiistaina meni rikki 300:n rajapyykki. Onneksi sairaanhoito ei ole ylikuormittunut.

Keskiviikkona kerrottiin, että yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus ylitti Suomessa 80 prosenttia. Raahen seutukunnassa rokotuskattavuus ei ole vielä samaa luokkaa, vaan kahdesti rokotettujen osuus on noin 50–60 prosentin tietämissä.

Vaikka rokotus ei anna sataprosenttista suojaa tautia tai sen leviämistä vastaan, näkyy sen tehokkuus toivotulla tavalla myös Raahessa. Uusista tartunnoista alle 10 prosenttia todetaan kaksi kertaa rokotetuilla, kertoi Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän tartuntataudeista vastaava lääkäri Aleksi Lehtonen alkuviikolla.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.