Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Ko­ro­na­ro­ko­te ei vaadi va­ro­ai­kaa

Koronarokotteiden ja muiden rokotteiden kanssa ei tarvita enää varoaikaa.
Koronarokotteiden ja muiden rokotteiden kanssa ei tarvita enää varoaikaa.
Kuva: Vesa Joensuu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on ohjeistanut terveydenhuollon työntekijöitä rokotusten varoajoista. THL:n mukaan kaikkia Suomessa käytettäviä koronarokotteita voi antaa samaan aikaan muiden rokotteiden kanssa, normaalien rokotusohjeiden mukaisesti. Kaikki rokotteet lasketaan rokotteiksi, jotka eivät sisällä eläviä heikennettyjä taudinaiheuttajia.

Rokotteita on annettu satoja miljoonia annoksia ja käyttökokemusta on kertynyt jo niin paljon, että varoaikaa ei enää tarvita.

Samalla THL kertoo, että raskaana oleva voi halutessaan ottaa koronarokotteen. Ennen raskautta aloitetun rokotussarjan toisen annoksen voi myös antaa raskauden aikana.

Raskaana olevan rokotusta tulee erityisesti harkita, jos äidillä on perustautinsa vuoksi suurentunut riski sairastua vakavaan koronavirustautiin. Rokotusta tulee harkita myös, jos raskaana olevalla on suurentunut riski altistua työssään koronavirukselle.

Kokemusta ja systemaattista tutkimustietoa raskaana olevien rokottamisesta on tällä hetkellä niukasti, mutta kertynyt tutkimustieto ja käyttökokemus eivät anna viitteitä turvallisuushuolista.

Raahessa käyttöön yksi puhelinnumero

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä yhdistää koronaan liittyviä palveluitaan yhden puhelinnumeron alle. Jatkossa yleistä koronaneuvontaa saa numerosta 040 135 8577. Numero palvelee arkisin kello 8 – 11 ja se toimii myös Raaheen annettujen koronarokotusaikojen peruuttamisessa.

Vihannin, Ruukin ja Pyhäjoen terveysasemille annetut rokotusajat peruutetaan jatkossakin terveysasemien omien puhelinnumeroiden kautta.