Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kunnat mukaan työ­voi­ma­pal­ve­lu­ja tar­joa­maan: Raa­hes­sa alkaa ensi vuonna yksi Poh­jois-Poh­jan­maan työl­li­syy­den kun­ta­ko­kei­luis­ta

Pohjois-Pohjanmaan alueella käynnistyy alkuvuonna 2021 kolme työllisyyden kuntakokeilua. Yksi niistä on Raahen seudun kuntakokeilu. Muut ovat Oulun kaupunkiseudun ja Ylivieskan seudun työllisyyden kuntakokeilut.

Kokeiluja kokonaisuutena toteuttavat Pohjois-Pohjanmaalla 16 kuntaa, te-toimisto sekä ely-keskus.

Kokeiluissa selvitetään, millainen vaikuttavuus on mahdollista saada aikaan valtion ja kuntien työllisyydenhoidon rahoituksen, osaamisen ja asiakaspalvelun yhdistämisellä.

– Kokeilut muuttavat te-toimistojen työnhakija- ja työnantaja-asiakkaiden palvelukokonaisuutta. Jatkossa palveluja tarjoavat te-toimiston rinnalla kokeilualueiden kunnat. Työllisyyskokeilujen tavoitteena on edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen, johtava asiantuntija Tanja Ståhlberg työ- ja elinkeinoministeriöstä korostaa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.