Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kuvetta kai­vet­ta­va sy­vem­pää: tankin täyttö vaatii yli satasen

Polttoaineiden litrahinnat ovat nousseet paikoin yli 2 euron. Tankkaamiseen menee nyt yleensä hiukan yli satanen. Hinnan nousun takia huoltoasemilla tankataan entistä harkitummin.

Polttoaineiden hinnat ovat nousseet pitkän aikaa. Kahden euron maagisena pidetty raja rikkoutui jo tammikuussa ja nyt helmikuussa uudelleen. Raahessa ysikasista saa maksaa jo 2 euroa ja 6–7 senttiä, ysiviitosesta 1,999 ja dieselistäkin yli 1,9 euroa. Mutta esimerkiksi Porissa, jossa kiskotaan maan kaikkein kalliimpia taksoja, ysiviitosesta joutuu lehtitietojen mukaan maksamaan 2,224 euroa ja dieselistä 2,019.

Raahelainen Simo Saarenpää tankkasi torstaina autonsa Uimahallintien Nesteellä. 51 litraa E-kymppiä maksoi 102 euroa. Saarenpää kertoi maksaneensa tankillisesta satasen jo aiemminkin.

– Minulla kestää tankillinen yhden kuukauden. Näin vähillä ajoilla tämä hinta ei vielä vaikuta, sanoi Saarenpää, joka uskoi voivansa pitää ajelut vielä entisellä, matalalla tasolla.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.