Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lau­ta­kun­ta pohtii Sa­lois­ten kou­lu­kes­kus­ta: syn­ty­vyys pie­nen­ty­nyt, lii­kun­ta­sa­lia tar­vi­taan

Syntyvyys on pienentynyt Saloisissa viime vuosina.

Raahen kaupungin tulevaisuuslautakunta käsittelee Saloisten koulukeskuksen hankesuunnitelmaa huomenna tiistaina. Päätöksen pohjaksi on hankittu syntyvyysselvitys. Sen mukaan Saloisten syntyvyys on laskenut vuosina 2016–2018 selvästi melkein yhden luokan verran 24–25 lapseen.

Vuosina 2014–2015 alueella syntyi 40 lasta vuodessa ja vuonna 2013 jopa 43. Vuosina 2011–2012 lapsia on syntynyt 36.

Raahen koulujen oppilasennusteet ovat tarkentuneet niin, että syntyvyyttä voidaan tarkastella erittäin pienilläkin alueilla. Laskenta osoittaa, että Saloisten koulun alueella lapsia syntyy eniten Honganpalon alueella. Viimeisen 7 vuoden aikana sinne on saatu 69 vauvaa.

Haapajoki tulee hyvänä kakkosena 64 lapsen joukolla.

Siniluodossa on syntynyt 7 vuoden aikana 39 lasta ja Tarpiossa 37.

Kaikkiaan Saloisten alueella on syntynyt 7 vuodessa 244 lasta.

Saloisten monitoimitalo on tärkeä hanke alueen lapsille. Saloisten päiväkodissa on tällä hetkellä 4 lapsiryhmää, joista kaksi on esiopetusryhmiä. Päiväkodin tiloja on jouduttu supistamaan sisäilmaongelmien vuoksi. Niinpä kaikkia Saloisten alueen lapsia ei nykyisellään voida hoitaa Saloisten päiväkodissa.

Tarve uusiin tiloihin on suuri, sillä Saloisten päiväkodin tilat on suunniteltu 5–6-vuotiaiden lasten ja esiopetuksen käyttöön, eikä sitä pienemmille.

Yhteistä salia ja liikuntatilaa ei ole.

Lautakunta pohtii kokouksessaan muun muassa sitä, kuinka suuri liikuntasali Saloisiin tehdään. Vaihtoehtoina on esitetty 300:n, 650:n ja 1100 neliön saleja.

Salia käyttävät koulun ja päiväkodin lisäksi muun muassa urheiluseurat.

300 neliön salia pidetään liian pienenä eikä 650 neliön salikaan riitä salibandyyn eikä futsaliin.