Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Raahen Seutu Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk vain 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Luonnon ja tuu­li­voi­man konf­lik­ti

Mielipide Suomen luontopäivää juhlittiin 28.8.2021 ja sen kunniaksi liputettiin. Kun luonto on uhattuna, niin silloin uhan alla ovat myös ilmasto, ihmisten terveys ja maisemat.

Suomi on Euroopan potentiaalisin ja nopeimmin kasvava tuulivoimamarkkina. Aivan kuin tämän pienen syrjäisen kansan velvollisuus olisi pelastaa maailma tuulivoiman avulla. Tämä kehitys on johtanut konfliktiin luonnon ja tuulivoiman välillä. Tuulivoimaloita ei saa rakentaa lähelle asutusta melun aiheuttamien terveyshaittojen takia, ne tulee viedä metsiin ja usein koskemattoman luonnon tai virkistysalueen keskelle, jolloin niiden haitat kohdistuvat luonnon monimuotoisuudelle, eläimille, linnuille, kasveille sekä maisemille. Suomea suuremmassa metsätalousmaassa, Saksassa, useassa osavaltiossa tuulivoimarakentaminen on kielletty metsäalueilla. Metsien merkitys siellä on tunnistettu hiilinieluina ja ihmisten hyvinvoinnin sekä terveyden ylläpitäjinä.