Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Maailma avautuu pyörän sa­tu­las­ta

Onnettomuuksien välttäminen onnistuu yhteispelillä ja turva-varusteilla. Muista siis kypärä, valot ja heijastin.

Menossa on valtakunnallinen Pyöräilyviikko teemapäivineen. Tänään on Sähköpyöräpäivä, huomenna puolestaan Pyörällä töihin -päivä. Pyöräilyviikon päätavoite on kannustaa ihmisiä pyöräilemään tuottamalla myönteistä näkyvyyttä ja innostavia tapahtumia.

Aktiivinen työmatka- tai koulumatkapyöräily on helppoa ja ekologista arkiliikuntaa, jonka avulla viikoittainen liikunta-annos tulee huomaamatta täyteen.

Polkupyöräilyn suosio on parin viime vuoden aikana noussut hurjasti. Yksi osoitus siis ovat työsuhdepolkupyörät, joiden käyttöönottoa  valtio edistää verovapaudella. Paljon vartijoina ovat myös kunnat, sillä pyöräily houkuttelee vain, jos löytyy mieluisia reittejä. Raahen seutukunnan alueelta löytyy mukavasti sekä maastoreittejä että pyöräteitä. Talvella reviiriä voi laajentaa jopa jäälle.

Pyöräily tuottaa polkijalle iloa ja hyvinvointia. Jotta pyöräilystä muodostuisi todellinen vaihtoehto autoilulle, vaatii se, että pyöräliikenteen olosuhteet pidetään kunnossa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.