Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Mattila ja kol­le­gan­sa: Ve­nä­jä-kom­pen­saa­tioi­ta myös Fen­no­voi­man hank­keen vai­ku­tus­alueel­le

Keskustan kansanedustajat Hanna-Leena Mattila, Pekka Aittakumpu ja Mikko Kinnunen esittävät Venäjä-kompensaatioita Pohjois-Pohjanmaalle Fennovoiman nurin menneen Hanhikivi1-hankkeen johdosta. He tekivät esityksensä keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Porissa.

Kansanedustajat pitävät ensi vuoden budjettiin esitettyä Itä-Suomi -pakettia ymmärrettävänä tilanteessa, jossa normaali kanssakäyminen itänaapurin kanssa on päättynyt ja tilanne vaikuttaa itäisten maakuntien talous- ja työllisyystilanteeseen. Esitetyt toimet ovat yrityselämän tukemisesta eri koulutusasteita koskeviin lisäpaikkoihin.

Kansanedustajat esittävät, että budjettiin huomioidaan Itä-Suomi -pakettia vastaava Hanhikivi-kompensaatiopaketti, jossa erilaisilla yritys- ja koulutustoimilla paikataan kesken jääneen suurhankkeen aiheuttamaa elinvoimavajetta.

Raahelainen Hanna-Leena Mattila yhdessä edustajakollegoidensa kanssa haluaa muistuttaa, että Venäjän käynnistämän Ukrainan sodan johdosta Pyhäjoen Hanhikivelle suunnitellun ydinvoimalan rakentaminen peruuntui.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.