Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Me­ri­ka­dun kou­lul­la on todettu kaik­kiaan kaksi ko­ro­naan sai­ras­tu­nut­ta

Raahe
Merikadun koululla on koronalle altistunut kaikkiaan 14 henkilöä, joista yhdeksän on koulun oppilaita.
Merikadun koululla on koronalle altistunut kaikkiaan 14 henkilöä, joista yhdeksän on koulun oppilaita.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä tiedottaa, että Merikadun koululla on todettu kaksi koronapositiivista henkilöä. Raahen Seutu kertoi toisesta koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin sairastuneesta sunnuntai-iltana.

Altistuneita on kaikkiaan 14, joista yhdeksän on saman koulun oppilaita. Altistumiset ovat tapahtuneet eri aikoina ja eri yhteyksissä.

Parhaillaan selvitetään, täyttyykö lähialtistumisen kriteerejä vielä muiden osalta. Altistumisen kriteerejä ovat muun muassa yli 15 minuuttia kestävä kohtaaminen kasvotusten alle kahden metrin etäisyydellä, fyysinen kontakti tai suojaamaton kontakti koronapositiivisen eritteisiin esimerkiksi yskäisyn välityksellä.

Mahdollisiin altistuneisiin ollaan yhteydessä ja mikäli kukaan ei ota yhteyttä, lähialtistumista ei ole määritetty tapahtuneen.

Kokonaista koululuokkaa ei automaattisesti enää aseteta karanteeniin, sillä tutkimustiedon perusteella jatkotartuntoja kehittyy vain hyvin vähän.

– On tärkeää pysyä kotona ja hakeutua koronatestiin, jos tunnet hengitystieinfektion oireita. Testeihin pääsee nopeasti ja tulokset tulevat nopeasti, tartuntataudeista vastaava lääkäri Lauri Koivuneva sanoo.

RAS kehottaa edelleen noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksia. Hyvä käsihygienia, kahden metrin turvavälit ja sosiaalisten kontaktien välttäminen on edelleen tärkeää. Jos turvavälien pitäminen ei ole mahdollista, täytyy suojautua kasvomaskilla.