Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Me­ri­tuu­li­voi­ma saa monelta kan­na­tus­ta – Raahen seu­tu­kun­nan edus­kun­ta­vaa­li­eh­dok­kais­ta suurin osa edis­täi­si tuu­li­voi­ma­ra­ken­ta­mis­ta, mutta myös jyrkkää vas­tus­tus­ta löytyy

Maatuulivoimaloiden rakentaminen jakaa Raahen seutukunnan kansanedustajaehdokkaiden mielipiteitä. Tämä käy ilmi Raahen Seudun vaalikoneesta.

Suurin osa ehdokkaista on samaa mieltä siitä, että tuulivoimarakentamista pitää edistää voimakkaasti sekä Perämerellä että maa-alueilla. Eetu Saarenpää (ps) ja Katja Hänninen (vas) ovat kuitenkin klikanneet eriävän mielipiteen. Anu Mattila (ps) otti asiaan neutraalin kannan, ja Valtteri Ilola (vl, sit.) haluaisi ottaa tuulivoimaloiden suhteen aikalisän.

– Merituulivoimaloita voidaan rakentaa ilman, että niistä on asutukselle ja ihmisille haittaa, mutta maatuulivoimaloiden osalta tulisi olla vähintään kahden kilometrin suojaetäisyys asutukseen, tai jopa pidempi riippuen maastonmuodosta ja tuulivoimaloiden koosta, Hänninen kommentoi.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi ke ja pe