Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Met­sä­ve­ro­il­moi­tus tulee tehdä heti al­ku­vuo­des­ta – pää­osal­le met­sän­omis­ta­jis­ta ei tule enää täy­tet­tä­vää lo­ma­ket­ta

Pudasjärvi

Metsänomistajien kannattaa nyt alkuvuodesta perehtyä huolella metsäveroilmoituksen täyttämiseen ja ilmoittaa kaikki edellisvuoden metsätalouden tulot ja menot, muistuttaa verottaja tiedotteessaan.

Metsäverotuksen ohjearvoihin tuli muutoksia verovuodelle 2022. Metsämaan laskennalliset arvot nousivat lähes kaikissa maakunnissa vuodenvaihteessa.

Metsänomistajan on oltava entistä omatoimisempi. Verohallinto ei lähetä enää tammikuussa 2023 tyhjää veroilmoituslomaketta postitse metsätalouden harjoittajille. Poikkeuksena tästä ovat kuolinpesät ja verotusyhtymät, jotka saavat lomakkeen edelleen postitse.

Metsäveroilmoituksen jättää vuosittain yli 200 000 metsänomistajaa, eli suurelta osalta metsänomistajista jää ilmoitus tekemättä. Metsäveroilmoituksessa ilmoitetaan kaikki metsätaloudesta edellisvuonna 2022 saadut tulot ja menot. Lisäksi ilmoitetaan mahdolliset metsävähennyksen käyttötilanne, varaukset, varausten tuloutus ja metsätalouden poistot. Arvonlisäverovelvolliset metsänomistajat ilmoittavat erikseen tuloihin ja menoihin liittyvät arvonlisäverot, neuvotaan tiedotteessa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.