Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Mitä jos sai­ras­tuu ko­ro­naan ro­kot­teis­ta huo­li­mat­ta? Lää­kä­ri: "Kaksi kertaa ro­ko­te­tuis­ta sai­raa­la­hoi­toa tar­vin­neis­ta suurin osa kuuluu jo­hon­kin ko­ro­na­vi­rus­tau­din ris­ki­ryh­mään tai he ovat ikään­ty­nei­tä"

Koronavirustartuntojen määrä pysyy korkealla tasolla Pohjois-Pohjanmaalla. Kysyimme, millainen koronatauti on, jos siihen sairastuu rokotuksista huolimatta.

Koronatestejä otetaan Oulussa tällä hetkellä muun muassa Limingantullissa Alasintiellä sijaitsevassa näytteenottopisteessä.
Koronatestejä otetaan Oulussa tällä hetkellä muun muassa Limingantullissa Alasintiellä sijaitsevassa näytteenottopisteessä.
Kuva: Liubov Alekseeva

Koronavirustartuntojen määrä pysyy korkealla tasolla Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Alhaisen rokotekattavuuden ja terveydenhuollon kuormituksen vuoksi alue on luokiteltu leviämisalueeksi. Yli 12-vuotiaiden rokotekattavuus on tällä hetkellä sairaanhoitopiirin alueella ensimmäisen koronarokotuksen osalta 84,2 prosenttia ja kahden koronarokotuksen osalta 76,5 prosenttia.

Jos kaksi kertaa rokotettu saa koronavirustartunnan, millainen taudinkuva hänellä yleensä on, Oulun yliopistollisen sairaalan vs.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe