Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Nainen puu­kot­ti avo­puo­li­soaan jalkaan Raa­hes­sa – oi­keu­des­sa hän selitti tekoa dia­be­tek­sen ai­heut­ta­mal­la ag­gres­sii­vi­suu­del­la

Oulun käräjäoikeus on tuominnut viisikymppisen naisen naisen ehdolliseen vankeuteen avopuolisoonsa kohdistuneesta puukotuksesta.

Tuomion mukaan nainen löi sohvalla istunutta miestä kääntöveitsellä reiteen ja sääreen pariskunnan asunnossa Raahessa huhtikuussa 2018. Reiteen tuli noin neljän sentin syvyinen haava ja sääreen hieman pienempi haava.

Oikeudessa nainen myönsi lyöneensä miestä veitsellä, mutta katsoi syyllistyneensä vain perusmuotoiseen pahoinpitelyyn. Naisen mukaan hänen käytöksensä johtui diabeteksesta, jonka lääkitystä ei oltu tapahtuma-aikana saatu vielä kohdalleen. Verensokerin noustessa hänen käytöksensä saattoi muuttua aggressiiviseksi, mikä naisen mukaan vaikutti tekoon.

Oikeuden mielestä kyseessä oli kuitenkin törkeä pahoinpitely, koska teossa käytettiin teräasetta ja miehen mahdollisuudet puolustautua olivat rajalliset toisessa jalassa olleen kipsin vuoksi.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe