Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Noin puolet ta­lois­ta nousee Raahen kyliin

Raahen kylin rakennetaan omakotitaloja, vaikka rakennusluvan saaminen ei ole yhtä helppoa. Uusimmat rakennuspaikat on Raahen eteläisen ranta-alueen osayleiskaavassa.

Haja-asutusalueella asuminen kiinnostaa  uusia asukkaita, vaikka juuret eivät olisikaan maalla, eikä omia perintömaita tai sukulaisten rakennuspaikkoja olisikaan saatavilla. Mistä sitten löytää vapaa rakennuspaikka, jos ei ole suhteita kyliin?

Kaupungin tonttipörssissä verkossa ovat ainoastaan kaupungin omistuksessa olevat tontit. Kaupungingeodeetti Mikko Moilanen muistuttaa, ettei kaupunki voi lähteä markkinoimaan yksityisten omistamia rakennuspaikkoja. Niiden rakennusoikeutta ei useinkaan ole selvitetty. Sen sijaan esimerkiksi kylien verkkosivuilta saattaa löytyä myös ilmoituksia vapaina olevista rakennuspaikoista.

Moilanen muistuttaa, ettei haja-asutusalueella ole tontteja vaan siellä voi olla mahdollisia rakennuspaikkoja.

Viimeksi lainvoiman on johtava rakennustarkastaja Juha Arolan mukaan saanut Raahen eteläisen ranta-alueen osayleiskaava, joka sijoittuu Kasitien ja Perämeren väliselle rantavyöhykkeelle.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.