Joonas Donskoi: Seit­se­mäs ai­vo­tä­räh­dys pisti pään se­kai­sin

Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Nokian kau­pun­ki kopioi Raahen mallin – ke­hit­tä­jä­reh­to­ri in­nos­tui ko­ti­kau­pun­kin­sa hyvistä ko­ke­muk­sis­ta

Nokian kaupunki kopioi käyttöönsä Raahen mallin koulujen hyvinvointiohjaajista. Nokian Uutiset kertoo, että Nokian kaupunki rekrytoi parhaillaan kahta määräaikaista hyvinvointiohjaajaa kolmelle alakoululle.

Nokian kaupungin kehittäjärehtori Terhi Niinimaa kertoo uutisessa, että malli koulujen hyvinvointiohjaajista on peräisin Raahesta, mistä hän on itse kotoisin. Hän myös kertoo Raahen kaupungin saaneen OAJ:n myöntämän vuoden 2021 koulutusvaikuttaja-tunnustuksen, jonka perusteluissa mainitaan konkreettisena satsauksena hyvinvointiohjaajien palkkaaminen kouluihin.

Niinimaan mukaan hyvinvointiohjaaja eli hyvis on kiireetön aikuinen koulun arjessa. Raahen mallin mukaan hyvinvointiohjaajan tehtävä ei ole auttaa lasta oppimaan, vaan voimaan paremmin, jotta lapsi voisi oppia.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.