Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Raahen Seutu tästä!

Tilaajille

Nyt et­si­tään in­no­va­tii­vis­ta rat­kai­sua ky­sy­myk­seen, miten val­mis­tu­vat nuoret saadaan työl­lis­ty­mään Raahen seu­tu­kun­taan – Osaatko sinä aja­tel­la uudella ta­val­la?

Miten valmistuvat opiskelijat saadaan töihin seutukunnan alueella entistä paremmin? Tähän kysymykseen etsitään nyt vastausta.

Raahen Seudun kehitys yhteistyökumppaneineen on julkistanut kilpailun, jolla pyritään löytämään uusia ratkaisumalleja nuorten työllistymiseen, osaavan työvoiman löytymiseen ja sen sitouttamiseen. Raahen seudun kehityksen johtaja ja REBOOT Raahe -kilpailun tuomariston puheenjohtaja Pasi Pitkänen sanoo, että nuorten valuminen seudulta isompiin kaupunkeihin on haaste Raahelle ja suurelle osalle muista Suomen kunnista, joten uusia ideoita ja avauksia tarvitaan.

– Ajatuksena on hackathon, jota on teollisuudessa kokeiltu esimerkiksi avaamalla tuotantoon liittyviä haasteita ja kutsumalla avoimesti osallistujia ratkaisemaan näitä ongelmia. Ajateltiin kokeilla tätä samaa tapaa, sillä se sopii hyvin meidän alueeltamme lähteviin haasteisiin.